Tadelakt techniek

Nee, Tadelakt heeft niets met lakken te maken. Het is een specifieke stijl pleisterwerk, alsmede een afwerkingstechniek. Deze kalkpleister geniet vooral veel populariteit in Marokko. Eeuwen geleden werd de kalksoort ontdekt in Marrakech. Tadelakt wordt vooral geroemd om zijn waterdichte, hygiënische en glanzende afwerking van diverse oppervlakken.

Natuurproduct

Tadelakt is een natuurlijk stucproduct voor de decoratieve afwerking van droge, vochtige en natte ruimten. In Marokko gebruiken ze het pleisterwerk in vrijwel alle ruimtes van het huis om het magische 1001-nachtgevoel op te roepen. In de zomer houdt het materiaal jouw huis lekker koel, in de winter absorbeert het alle warmte. Bovendien heeft het pleisterwerk een aangename glans en een karakteristiek craquelé-effect. Het stucwerk leent zich dus perfect om decoratieve accenten in uw interieur aan te brengen.

Waterdicht

Dit pleisterwerk komt volledig tot zijn recht in vochtige ruimtes als badkamers of douches. Tadelakt is namelijk waterbestendig en ademend. Het stucwerk maakt een einde aan alle voegen en tegels in uw badkamer. Stelt u eens voor: nooit meer voegen schrobben. Het water glijdt namelijk gewoon van de Tadelakt af. Klinkt ideaal, toch? Natuurlijk kunt u ook alle andere kamers van het huis voorzien van een laag van het rustieke materiaal. Denk bijvoorbeeld aan een accent bij uw keukenwand of schouw.

Raadpleeg ook :